Alergoblog, despre alergii.

Alergie la praf sau acarieni ?

Acarieni vazuti la microscop 500xPraful de casa este un amestec compus din particule de piele umana descuamata, peri si epitelii animale, particule alimentare uscate, spori de mucegai, fibre textile şi fragmente de insecte, in special acarieni si gandaci. Acarienii reprezinta sursa majora de alergeni din praful de casa, acestia determinand aparitia simptomelor de alergie.

Alergie la Ambrozie

Ambrosia ArtemisiifoliaAlergia la Ambrozie, manifestata prin stranut in salve, mancarime in nas, in gat sau in cerul gurii si la ochi, lacrimare si inrosirea ochilor sau chiar tuse si greutate in respiratie este deseori interpretata si tratata ca o raceala persistenta care “nu raspunde” la tratament.

Alergia la polen

polenSezonul de polenizare incepe primavara cu arbori, continua la inceputul verii cu ierburi si graminee si se incheie toamna cu buruienile. Concentratia de polen din aer creste de la rasaritul soarelui pana la un maxim la mijlocul zilei, minima fiind noaptea sau dupa ploaie.

Alergii pe scurt

AlergeniEstimarile spun ca 1 din 4 persoane are o alergie. Alergiile sunt reactii de aparare ale sistemului imunitar impotriva unor substante pe care organismul ar trebui sa le tolereze. Alergenii sunt substantele care determina aparitia unui raspuns imun de tip alergic, la persoanele predispuse.